Ramos evenaart Casillas: 167 caps voor Spanje

  Sergio Ramos (33) speelde gisteren in de EK-voorrondes tegen de Faröer z'n 167e wedstrijd in het shirt van Spanje. Daarmee evenaart hij het record van meeste aantal interlands voor de Spaanse ploeg. Dat record stond op naam van ex-international Iker Casillas (38). 

  "Casillas evenaren was een droom"

  Een mijlpaal was het gisteren voor verdediger Sergio Ramos. Tijdens de 4-0 overwinning van Spanje tegen Faröer speelde hij z'n 167e match voor Spanje. Een evenaring van het record van de legendarische doelman Iker Casillas. 

   

  "Het was een droom voor mij om de beste doelman in de geschiedenis van het voetbal te evenaren", zegt Ramos, aanvoerder bij Spanje. "Ik hoop dat ik de Spaanse kleuren nog zo lang mogelijk kan verdedigen. Mijn doel is om 200 wedstrijden te spelen bij de nationale ploeg."

  Mijn doel is om 200 wedstrijden te spelen bij de nationale ploeg.

  Sergio Ramos

  Felicitaties van Casillas

  Op sociale media volgden alvast felicitaties van Casillas aan het adres van z'n ex-ploegmaat Ramos. De twee speelden lang samen bij Real Madrid en bij Spanje. 

   

  "Proficiat met deze 167 wedstrijden, vriend. Ik hoop dat er nog veel meer volgen. Samen hebben we grootse momenten beleefd bij de Spaanse ploeg", twittert Casillas. 

  Nog records in het vooruitzicht?

  Bij die 167 caps zal het wellicht niet blijven voor de 33-jarige Ramos. Op 12 oktober komt de Spaanse nationale ploeg opnieuw in actie en dan zal Ramos, spelend bij Real Madrid en daar ploegmaat van Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois, het record van Casillas hoogstwaarschijnlijk scherper stellen.

   

  Maar ook het wereldrecord zou voor de Spaanse verdediger nog een doel kunnen zijn. Ahmed Hassan (44), ex-Anderlecht, speelde 184 matchen voor Egypte. Nog 17 te gaan dus voor Ramos als hij ook dat record op zijn naam wil zetten.

  Sergio Ramos kende bij Spanje al een erg succesvolle periode. Sinds zijn debuut in 2005 won hij met La Roja 1 x het WK (2010) en 2 x het EK (2008 en 2012).