US Open verzoent zich weer met Medvedev, die lachers op zijn hand krijgt

  Tussen Daniil Medvedev en het Amerikaanse publiek is alles weer koek en ei.

  Tussen Daniil Medvedev en het Amerikaanse publiek is alles weer koek en ei.

  Daniil Medvedev heeft Rafael Nadal tot het uiterste gedwongen in de finale van de US Open. Na afloop sprak de Rus zijn bewondering uit voor de Spanjaard en hij schaarde het Amerikaanse publiek opnieuw achter zich met een fel gesmaakte speech.

  Eerder dit toernooi had Daniil Medvedev de toeschouwers in New York flink tegen de schenen geschopt door zijn middenvinger te tonen, maar na een geweldige vijfsetter in de finale drukte het Amerikaanse publiek de verliezende finalist weer tegen de borst, ook omdat de Rus in zijn speech liet blijken dat de liefde wederzijds was.

   

  "In de 3e set was ik in mijn hoofd mijn speech al aan het voorbereiden. Ik dacht dat het over 20 minuutjes wel zover zou zijn. Maar door de energie van het publiek kreeg ik zoveel energie en heb ik echt keihard gevochten", sprak een enthousiaste Medvedev, die een open doekje kreeg van het hele stadion.

   

  Medvedev zwaaide ook met lof richting Rafael Nadal. "Ik moet hem feliciteren met zijn 19e grandslamtitel. Dat is ongelooflijk. Het is zó moeilijk om tegen hem te spelen. Toen ik op het grote scherm de beelden zag van al zijn overwinningen, dacht ik: "Als ik gewonnen had, wat hadden ze dan van mij getoond?", grapte hij.

   

  "Wat Rafael gedaan heeft voor het tennis is geweldig voor onze sport. Hij heeft miljoenen kinderen geïnspireerd om te gaan tennissen."

  Nadal: "Hij dwong me tot het uiterste"

  Met zijn 19e grandslamtitel is Rafael Nadal er nu nog eentje verwijderd van recordhouder Roger Federer. Ook de Spanjaard toonde veel respect voor zijn tegenstander na een slopende vijfsetter. "Het was een ongelooflijke finale. Vanavond heeft iedereen gezien wat hij in petto heeft. Daniil heeft me tot het uiterste gedwongen. Ik kan me niet herinneren dat ik al ooit zo'n zware finale gespeeld heb", vertelde Nadal.

   

  Voor de 4-voudige winnaar van de US Open is een 20e grandslamzege geen obsessie. "Ik kan niet alleen maar aan Grand Slams denken. Tennis is meer dan dat. Ik blijf spelen omdat ik zo hou van tennis. Ik word gelukkig van te kunnen tennissen."

   

  "Wat ik tot nu toe bereikt heb in mijn carrière is meer dan ik ooit had durven te dromen. Het zou mooi zijn als ik de recordhouder ben, maar ik zal niet ongelukkig zijn als ik stop met tennissen en er iemand meer grandslamzeges heeft dan ik. Wat mij gelukkig maakt, is het gevoel dat ik er alles aan gedaan heb."