Lotto-Soudal versterkt sprinttrein met 25-jarige Brit

  De nieuwe man bij Lotto-Soudal: Jonathan Dibben.

  Wielerploeg Lotto-Soudal heeft een nieuwe renner aangetrokken. De Brit Jonathan Dibben (25) tekent een contract voor 1 jaar bij de Belgische WorldTour-formatie. Dibben zal een sleutelrol krijgen in de sprintvoorbereiding van Caleb Ewan.

  Lotto-Soudal heeft met de 25-jarige Jonathan Dibben een nieuwe pion gehaald voor de sprinttrein van Caleb Ewan. Dibben komt over van het continentale team Madison Genesis en tekent bij Lotto-Soudal een contract voor 1 seizoen. 

   

  "Een rol tijdens de sprintvoorbereiding is me niet vreemd aangezien ik in het verleden al betrokken was bij de  lead-out", vertelt Dibben. "De lead-out-mannen zijn tegenwoordig van groot belang voor sprinters als Caleb Ewan en dat is iets waarin ik heel goed ben. De ploeg past dus goed bij mijn type renner en ik kijk er erg naar uit."

  Jonathan Dibben was in het verleden ook 2 jaar actief bij WorldTour-ploeg Team Ineos. Dit voorjaar maakte hij de overstap naar het continentale Madison Genesis. Als junior boekte Dibben zijn opvallendste resultaten. Zo werd hij 2e in het omnium op het WK baanwielrennen en 3e in Parijs-Roubaix.