Contador: "Ik sprak al met Evenepoel, hij doet het geweldig"

  Alberto Contador is expert voor Eurosport in de Vuelta.

  Alberto Contador voor de Sporza-microfoon in de Vuelta.

  Remco Evenepoel maakt indruk op iedereen die hij ontmoet. Zo ook op Alberto Contador. De Spaanse wielervedette sloeg al eens een babbeltje met de Europese kampioen tijdrijden: "Waarom zou hij geen grote ronde kunnen winnen?", vertelt hij aan onze man in de Vuelta.

  Remco Evenepoel rijdt dit jaar nog niet in de Vuelta. De 19-jarige neoprof bereidt zich voor op het WK in Yorkshire. De bondscoach selecteerde hem vandaag voor de wegrit. Toch gaat Evenepoel in deze Vuelta regelmatig over de tongen.

   

  In een gesprek met Sporza begon ook Alberto Contador, meervoudig winnaar van een grote ronde, over het jonge supertalent. Contador is in de Vuelta aanwezig als Eurosport-expert.

   

  "Toen renners in mijn tijd prof werden, zag je pas na 2 à 3 jaar dat ze de overstap verteerd hadden.  Nu is dat anders. Remco Evenepoel is daarvan het beste voorbeeld", steekt Contador van wal. "Hij doet het geweldig. We herinneren ons natuurlijk allemaal zijn overwinning in de Clasica San Sebastian. Ik denk dat België heel tevreden mag zijn met zo'n renner."

   

  Kan Evenepoel volgens Contador op den duur ook zijn grote droom verwezenlijken: een grote ronde winnen? "Het is wat vroeg om daar al uitspraken over te doen. Maar ik heb al de kans gehad om met hem te praten. Hij wil zich echt richten op de grote rondes. Dus waarom zou het niet kunnen?"

  Evenepoel zal zich in de toekomst focussen op de grote rondes, dus waarom zou hij ze niet kunnen winnen?

  Alberto Contador

  Op zijn 19e is Remco Evenepoel mentaal al ijzersterk, maar dat zijn veel renners volgens Contador. "Het verschil bij Evenepoel is dat hij dat nog eens combineert met uitzonderlijke fysieke kwaliteiten", besluit El Pistolero

  Alberto Contador weet natuurlijk waarover hij spreekt. Hij is 1 van de 7 renners die alle 3 de grote rondes (Giro, Tour en Vuelta) op hun naam konden schrijven. Sterker nog: Contador won 2x de Giro, 2x de Tour en 3x de Vuelta.