• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ansu Fati, het nieuwe goudhaantje van Barcelona, wil voor Spanje voetballen

  Ansu Fati is de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Barcelona.

  Ansu Fati is de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van Barcelona.

  Enkele weken geleden was Ansu Fati een naam die enkel bij kenners een belletje deed rinkelen, maar zijn debuut voor Barcelona wekte de interesse van een aantal landen. De amper 16-jarige aanvaller heeft nu duidelijk gemaakt dat zijn hart voor Spanje klopt.

  Ansu Fati beleeft voorlopig een droomseizoen. De piepjonge flankaanvaller mocht debuteren tegen Betis en scoorde ook al tegen Osasuna, waarmee hij de jongste speler werd die een competitiedoelpunt kon maken voor Barcelona.

   

  Fati is geboren in Guinee-Bissau, een voormalige kolonie van Portugal. Beide landen lonkten prompt naar de diensten van Fati, maar die werden even snel afgescheept door de aanvaller. "Ik wil voor Spanje spelen", zegt Fati, die op zijn 6e naar Spanje verhuisde.

   

  Om zijn droom waar te maken, is het voor de jonge snaak wel nog wachten op een Spaans paspoort. De Spaanse voetbalbond hoopt dat die procedure snel afgerond kan worden, zodat Fati beschikbaar is voor het WK-17, dat eind oktober van start gaat in Brazilië.

  De debuutgoal van Ansu Fati: