Wout van Aert zit voor het eerst opnieuw op de fiets: tochtje van 7,5 km

  Wout van Aert fietste een rondje van 7,5 km

  Goed nieuws voor Wout van Aert (24). Voor het eerst sinds zijn zware val in de Ronde van Frankrijk heeft hij opnieuw kunnen fietsen. De renner van Jumbo-Visma werkte in thuishaven Lille op een elektrische fiets een rondje van bijna 7,5 km af.

  Wout van Aert zal vanmorgen in zijn nopjes geweest zijn. Bijna 2 maanden na zijn onfortuinlijke val in de tijdrit van de Tour zit de 24-jarige renner opnieuw op zijn fiets. 

   

  Van Aert deelde het nieuws op wielerapp Strava. In zijn geboortestad Lille reed hij op een elektrische fiets een rondje van 7,49 km. Goed voor 16 minuten beweegtijd en 27,8 km/u gemiddeld. De 3-voudige wereldkampioen veldrijden liet zelfs een maximumsnelheid van 57,2 km/u optekenen.

  Wout van Aert revalideert momenteel van een zware val in de Tour. Hij liep daarbij een zware beenblessure op. Of hij dit seizoen nog in het veld in actie komt, is hoogst twijfelachtig.