Oud-wielerkampioenen Vinokoerov en Jalabert winnen WK Ironman 70.3 in Nice

  " "

  Laurent Jalabert was de beste in de categorie 50-54.

  Terwijl de Noor Gustav Iden de wereldtitel Ironman 70.3 in Nice bij de elite op zak stak, hebben Alexander Vinokoerov en Laurent Jalabert hem dat nagedaan in hun respectievelijke leeftijdsgroep. De Kazakse ex-toprenner won goud in de categorie 45-49, de Franse in de categorie 50-54.

  Vinokoerov, de olympische kampioen van 2012 en huidig algemeen manager van Astana, haalde het enkele dagen voor zijn 46e verjaardag op het veeleisende parcours in Zuid-Frankrijk.

   

  Jalabert, net als Vino een goeie klassieke en ronderenner met onder meer winst in de Vuelta in 1995, had 4u34'55" nodig, bijna 2 minuten minder dan de Amerikaan Robert Skaggs. Vinokoerov was ietsje sneller met 4u28"47. Weinig opmerkelijk: de twee wielerkampioenen maakten het verschil in het fietsonderdeel.

   

  In de Ironman 70.3 wordt 1,9 km gezwommen, 90 km gefietst en 21,1 km gelopen. Iden won vandaag bij de elite, Bart Aernouts eindigde zesde.