De Boeck: "Soms hebben mensen geen geduld in de sport en ik begrijp dat"

  Glen De Boeck en de spelers gaven tekst en uitleg aan de supporters.

  Lokeren zit in de hoek waar de klappen vallen. Een onterecht goedgekeurde goal van Virton was de aanzet voor een 4-0-nederlaag. Glen De Boeck en Jelle Van Damme blijven kalm. "Met verwijten schiet niemand iets op."

  "Deze nederlaag komt heel hard aan, daar moeten we niet onnozel over doen", zegt Glen De Boeck na de 4-0-nederlaag in Virton. "We zijn aan het bouwen en waren op de goeie weg, maar vandaag hebben we een tik gekregen. Mede door een doelpunt dat geen doelpunt mocht zijn, maar dat zijn vijgen na pasen. Het is een zwaar verdict."

   

  "Als je 16 nieuwe spelers haalt, dan vraagt dat tijd. We missen communicatie in de ploeg. We hebben veel verschillende nationaliteiten, sommige spelers spreken geen Engels en zijn ook nog introvert."

   

  "Van onze twee centrale verdedigers spreekt de ene geen Frans en de andere geen Engels. Hoe moeten die op het veld dan communiceren? Dat zijn cruciale posities om de organisatie op punt te krijgen. Daar moeten we hard aan werken", weet De Boeck.

   

  Met 1 op 15 snakt Lokeren naar een zege. "Zoals het nu loopt, komen er geen makkelijke wedstrijden. We moeten vanaf morgen de rug rechten, een duidelijke analyse maken en met de groep samen zitten. Als je alle omstandigheden, de overname, de nieuwe spelers, ... in acht neemt, dan denk ik dat we geduld moetenhebben. Maar soms hebben mensen dat niet in de sport en dat begrijp ik."

  Van Damme: "Met verwijten schiet niemand iets mee op"

  Ook Jelle Van Damme reageerde voor de microfoon van de Proximus League. "Ik ben kwaad, ontgoocheld en teleurgesteld", zei de ervaren rot. "Het is simpel, we staan op de laatste plaats. Je kunt daar uren over discussiëren, maar op een of andere manier zal dat wel terecht zijn."

   

  "Het probleem is dat als je in die situatie zit, in de hoek waar de klappen vallen, dan is het heel moeilijk om daar uit te geraken. Je kunt nu twee dingen doen: je kunt het kopje laten hangen of je kunt blijven gaan en erin blijven geloven. Je raakt hier alleen maar uit door wedstrijden te winnen."

   

  Van Damme sprak zijn ploegmaats toe na de nederlaag. "Het is nu makkelijk om elkaar verwijten te maken, maar daar schiet niemand iets mee op. We moeten als groep samenblijven, op een bepaald moment zal het wel keren. Je krijgt niets gratis in het leven, je moet ervoor werken en dat moeten we nu doen."