Ga naar de inhoud

Kalender Ethias Cross

datum cross winnaar winnares
08/09/19 Eeklo L.Sweeck Kaptheijns
05/10/19 Meulebeke M. Vanthourenhout Alvarado
12/10/19 Kruibeke Iserbyt Worst
26/10/19 Beringen Hermans Worst
07/12/19 Essen Hermans Vos
30/12/19 Bredene Van der Poel Cant
05/02/20 Maldegem Iserbyt Worst
16/02/20 Hulst Iserbyt Alvarado

Mooie comeback van Verschueren na hersentumor: "Beetje ontgoocheld"

 zo 8 september 2019 14:55
Jolien Verschueren kon de wedstrijd niet uitrijden.
Jolien Verschueren kon de wedstrijd niet uitrijden.

Maud Kaptheijns (Pauwels Sauzen-Bingoal) heeft in Eeklo de openingsveldrit van het seizoen bij de vrouwen gewonnen. De 24-jarige Nederlandse haalde het in de eerste manche van de Ethias Cross in een sprint voor Inge van der Heijden en Anna Kay. Sanne Cant reed niet mee.

De strijd om de overwinning mag dan spannend en pas in de laatste tientallen meters zijn beslag gekregen hebben, even nieuwswaardig was de comeback van Jolien Verschueren.

 

De 29-jarige Verschueren vierde in Eeklo haar terugkeer nadat in april 2018 een hersentumor bij haar gevonden werd. Na een halfuur stapte ze afgepeigerd uit de koers.

 

"Ik had gehoopt om de wedstrijd te kunnen uitrijden. Dat is niet gelukt, maar nu weet ik wat ik moet doen om er straks weer écht te staan. Ik ben nog maar een dikke maand chemovrij en mag dus nog geen wonderen verwachten", zegt Verschueren.

 

"Een drietal weken geleden ben ik gevallen met mijn mountainbike. Ik heb daardoor ook wat last van mijn ribben. Dat is ook een mogelijke verklaring voor mijn opgave."

 

"Ik ben een beetje ontgoocheld en dat hoort zo als sporter. Als sporter wil je altijd meer. De aanmoedigingen op het parcours waren trouwens enorm, maar het is belangrijk om rustig te blijven, weer te wennen aan de fiets en op techniek te trainen."

De strijd om de zege:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De terugkeer van Verschueren:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.