10/11 Mantua (Ita) Herlings

Opsteker voor Herlings na blessureleed: hij wint 1e GP van 2019

zo 8 september 2019 18:41
" "
De Nederlander Jeffrey Herlings reed nog maar zijn 2e race na een lange inactiviteit.

Jeffrey Herlings (KTM) heeft zijn eerste Grote Prijs van het seizoen gewonnen. In Turkije was de wereldkampioen van 2018 de beste in beide reeksen. Dit jaar lag hij lang in de lappenmand, Turkije was nog maar zijn tweede race na zijn rentree 2 weken geleden. In de MX2 was er een tweede plaats voor onze landgenoot Jago Geerts (Yamaha).

Turkije was de voorlaatste race van het WK. 2019 was een jaar om snel te vergeten voor Herlings, die nog voor het seizoen zijn voet brak en zo enkele GP's miste. Bovendien brak hij in juni in Letland ook nog eens zijn enkel.

De wedstrijd in Afyonkarahisar is dan toch een opsteker voor de Nederlander. Hij won beide reeksen en liet in de GP-stand zijn landgenoot Glenn Coldenhoff (KTM) en de Let Pauls Jonass (Husqvarna) achter zich. De Sloveen Tim Gajser, al zeker van de WK-titel, eindigde vierde.

De beste Belg op een 8e plek was Jeremy Van Horebeek (Honda), Kevin Strijbos (Yamaha) was 9e. In de WK-stand is Van Horebeek ook de beste op 8.

In de MX2 won wereldkampioen Jorge Prado (KTM) beide reeksen. Jago Geerts eindigde 2e en 6e, goed voor de 2e plek in de GP en een stevigere 3e plaats in het WK.

Volgende zondag is er de laatste GP van het WK-jaar in Shanghai (Chn). De Motorcross der Naties op 29 september in Assen (Ned) sluit het seizoen af.