Farah wint Great North Run in persoonlijk record, Abdi is vijfde

  Mo Farah.

  Mo Farah.

  Mo Farah heeft voor het zesde jaar op een rij de Great North Run gewonnen. Dat is een prestigieuze halve marathon in Engeland tussen Newcastle upon Tyne en South Shields.

  De 36-jarige Farah pakte de overwinning in 59'07", een persoonlijk record. In de slotkilometer liep de Brit weg van zijn Ethiopische concurrent Tamirat Tola. Die werd 2e op 6 seconden. De Nederlander Abdi Nageeye eindigde als 3e op 48 seconden.

   

  "Het publiek juichte zo hard dat ik niet wist of hij dichter kwam, dus bleef ik maar achterom kijken", reageerde Farah, de meervoudige olympische kampioen op de 5 en 10 kilometer. Voor Farah kaderde de race in zijn voorbereiding op de marathon van Chicago op 13 oktober.     

   

  Bashir Abdi werd 5e in 1u01'11". Hij ging lang mee met de kopgroep, maar kwam zichzelf op het einde tegen. "Ik heb geprobeerd, maar ben tegen de muur gelopen", reageerde Abdi, die vorig jaar 1u00'42" liet noteren.

   

  De Keniaanse Brigid Kosgei, in april winnares van de London Marathon, zegevierde bij de vrouwen in 1u04'28", een parcoursrecord.

  Tweets:

  Zo'n 60.000 deelnemers: