Teamgenoot ontzegt Nino Schurter zijn record, de Zwitser pakt wel de eindzege

  0 / 0

  Nino Schurter kon in Snowshoe (VS) niet alleen de eindzege van de wereldbeker binnenhalen. Als de Zwitserse mountainbiker de laatste race van het seizoen won, kwam zijn teller qua wereldbekerzeges op 33. Daarmee zou hij recordhouder Julien Absalon evenaren. Uitgerekend zijn teamgenoot Lars Forster stak daar een stokje voor.

  Op het snelle parcours in Snowshoe keken de toppers de kat uit de boom in de openingsronde. Het hele pak bleef samen, het leek wel een wielerpeloton dat door de bossen raasde.

   

  Schurter kreeg het op zijn heupen van het gewriemel en schudde eens stevig aan de boom. Resultaat: de Zwitser was ribbedebie samen met de Braziliaan Henrique Avancini.

   

  Het leek erop dat deze 2 heren het onderling zouden uitvechten. Maar toen wees Schurter naar zijn achterwiel: een lekke band. Gelukkig voor hem was de materiaalpost niet ver weg en kon hij weer aansluiten bij de (ruime) achtervolgende groep.

   

  Avancini voelde zich niet zelfzeker en sterk genoeg om vol voor de zege te gaan. Zijn voorsprong van 30 seconden was in geen tijd verdwenen, een groep van 7 leiders trok de finale in. 

   

  De laatste ronde was een grote krachtexplosie van Nino Schurter. Recht naar de zege?! Maar dat was buiten zijn teamgenoot Lars Forster gerekend. Forster hield het wiel en ging op en over Schurter in het slot van de race. Geen 33e dus voor Schurter, maar wel een 1e voor Forster. Jens Schuermans eindigde op een knappe 11e plaats.

  Bekijk de krachtexplosie van Schurter, een laatste ronde lang: