• home
 • video
 • pas verschenen

  Ecuador wil het WK 2030 organiseren, met Colombia en Peru

  Ecuador wil zich op de voetbalkaart zetten.

  De Ecuadoraanse president Lenin Moreno wil het WK voetbal in 2030 naar zijn land halen. Hij hoopt het vierjaarlijkse voetbalfeest te kunnen organiseren met Colombia en Peru. 

  "Ik heb de presidenten Ivan Duque en Martin Vizcarra voorgesteld dat we in 2030 het WK voetbal organiseren in Ecuador, Colombia en Peru. Het wordt een jaar waarvoor Zuid-Amerika favoriet is om het toernooi te ontvangen", zegt Moreno.     

   

  In 2030 zal het precies 100 jaar geleden zijn dat de eerste editie van het WK plaatsvond in Uruguay. Om dat te vieren wil de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie Conmebol het WK over 11 jaar opnieuw naar Zuid-Amerika halen.     

   

  Vier andere Zuid-Amerikaanse landen (Argentinië, Uruguay, Chili en Paraguay) maakten al eerder bekend dat ze in de race willen stappen. Ook Spanje en Portugal lieten in juni weten een gezamenlijke kandidatuur te overwegen.

   

  Andere kanshebbers zijn Griekenland, Bulgarije, Roemenië en Servië, die het eveneens samen willen doen, net zoals Engeland, Schotland, Noord-Ierland en Wales.

   

  Nog kandidaten die worden genoemd, zijn Marokko en China.   

   

  De FIFA beslist in 2022 waar het WK van 2030 wordt gehouden. Over 3 jaar is Qatar gastheer, in 2026 is het de beurt aan de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

  Tweet van president Moreno over het WK 2030: