Consonni troeft Nederlandse vrouwen af, Majerus is eindwinnaar

  Christine Majerus volgt Annemiek van Vleuten op.

  Alle laureaten van de 22e Boels Ladies Tour.

  De Italiaanse Chiara Consonni heeft de slotetappe in de Boels Ladies Tour (WorldTour) op haar naam geschreven. De 20-jarige van Valcar-Cylance hield in een massaspurt in Arnhem thuisrijdsters Lorena Wiebes en Lucinda Brand achter zich. De Luxemburgse Christine Majerus (Boels-Dolmans) gaf haar leiderstrui niet meer uit handen.

  "Dit is de grootste zege uit mijn carrière", glunderde Majerus na de rit van 154 km van Groningen naar Arnhem. Ze kreeg onderweg de hulp van wereldkampioene Anna van der Breggen en Europees kampioene Amy Pieters om haar trui te verdedigen.

   

  Majerus nam gisteren de leiding in handen, maar reed niet onbezorgd naar de eindzege. In een heuvelachtige finale probeerden onder meer Annemiek van Vleuten, Lizzie Deignan, Ashleigh Moolman en vooral Lucinda Brand ervandoor te gaan. Maar Van der Breggen regelde de achtervolging voor Majerus.

   

  In de spurt werd Wiebes, die al 2 ritten won, geklopt door de 20-jarige Chiara Consonni. Voor de Italiaanse - de jongere zus van profrenner Simone Consonni - is het haar eerste profzege.

   

  Majerus had in de eindafrekening 26 seconden voorsprong op Wiebes en 30 op Lisa Klein. "Ik won al koersen in de World Tour, maar nog nooit een rittenkoers. Het gaf me kippenvel om de WK- en EK-trui voor mij te zien werken." Majerus volgt Van Vleuten op op het palmares.

  Bekijk de finish:

  Uitslag 5e rit:

  1. Chiara Consonni (Ita), 154 km in 3u56'26"
  2. Lorena Wiebes (Ned), z.t.
  3. Lucinda Brand (Ned)
  4. Marta Bastianelli (Ita)
  5. Eugénie Duval (Fra)
  10. Christine Majerus (Lux)

  Eindstand:

  1. Christine Majerus (Lux) in 17u01'17"
  2. Lorena Wiebes (Ned) op 26"
  3. Lisa Klein (Dui) - 30"
  4. Lucinda Brand (Ned) - 34"
  5. Amy Pieters (Ned) - 35"
  6. Annemiek van Vleuten (Ned) - 42"