Philipsen botst op Ackermann in Grote Prijs van Fourmies

  Pascal Ackermann heeft Jasper Philipsen van de overwinning gehouden in de Grote Prijs van Fourmies. De Duitser van Bora-hansgrohe was net sneller dan onze landgenoot. Ackermann won vorig jaar ook al in Fourmies.

  Bora-hansgrohe controleerde de hele wedstrijd met het oog op een sprintzege van Ackermann. Een vlucht van 8 renners werd in de finale ingerekend en ook een ultieme aanval van Mads Pedersen werd onschadelijk gemaakt door de sprintersploegen.

   

  Bora zette zijn treintje op de rails en rolde de rode loper uit voor Ackermann en de Duitser ontgoochelde niet in de sprint. Jasper Philipsen sprintte naar de tweede plaats, Boy van Poppel werd derde.

   

  De sprint in Fourmies werd nog ontsierd door een zware val van Nacer Bouhanni. De Fransman van Cofidis kwam ten val toen hij met zijn schouder Philipsen raakte. Volgens zijn ploeg houdt hij geen breuken over aan de val. Voor Ackermann, die vorig jaar ook al de beste was in Fourmies, is het al de tiende zege van het jaar. 

  Uitslag
  1. Pascal Ackermann (Dui) 205 km in 4u46'29"
  2. Jasper Philipsen z.t.
  3. Boy van Poppel (Ned)  
  4. Edwin Avila (Col)  
  5. Pierre Barbier (Fra)  
  6. Jasper Stuyven  
  7. Imerio Cima (Ita)  
  8. Amaury Capiot  
  9. Julien Duval (Fra)  
  10. Hugo Hofstetter (Fra)