Voorzitter Barcelona: "Transfer Neymar is niet meer voor dit seizoen"

  Neymar

  Neymar viert zijn doelpunt tegen Colombia.

  Een mogelijke transfer van Neymar was de afgelopen weken de grootste transfersoap in het voetbal. Neymar bleef uiteindelijk bij PSG, maar dat lag niet aan Barcelona. "Wij hebben alles geprobeerd", zegt preses Bartomeu. Ondertussen scoorde Neymar vannacht voor Brazilië tegen Colombia.

  Neymar had zijn zinnen gezet op een vertrek uit Parijs en een terugkeer naar Barcelona. "Barcelona heeft er alles aan gedaan om een transfer mogelijk te maken", zegt voorzitter Josep Maria Bartomeu. "Neymar ook, omdat hij echt naar Barcelona wou terugkeren."

   

  "Maar op dit moment is een transfer van Neymar dit seizoen uitgesloten. In februari beginnen we volgend seizoen voor te bereiden en dan zal Neymar wel weer ter sprake komen. Wij hadden dit ook niet voorzien, maar PSG zette zelf de deur op een kier."

   

  "Uiteindelijk konden we niet voldoen aan de eisen van PSG", geeft Bartomeu aan als de reden dat de transfer spaak liep. De Barça-preses denkt ook niet Neymar in januari PSG zal verlaten. "Ik ga ervan uit dat hij zijn strategie veranderd heeft. Dit seizoen zal hij voor PSG spelen."

  Neymar scoort voor Brazilië tegen Colombia

  Ondertussen stond Neymar vannacht opnieuw op het veld voor een officiële wedstrijd, maar dan wel in het shirt van Brazilië en niet dat van PSG. De aanvaller speelde met de nationale ploeg gelijk tegen Colombia: 2-2.

   

  Neymar was bij zijn comeback - hij miste de Copa America met een enkelblessure - meteen goed voor een goal en een assist. Casemiro kopte raak op een hoekschop van Neymar en zelf maakte Neymar de 2-2 op een assist van Philippe Coutinho.