Nele Gilis kroont zich tot Europese kampioene squash

  Nele Gilis mag zich een jaar lang Europees kampioen squash noemen. Onze landgenote versloeg in de finale in Boekarest de Française Coline Aumard in vier sets: 9-11, 11-9, 11-8 en 13-11. Het is de eerste Europese titel voor Gilis.

  Nele Gilis maakte in de Roemeense hoofdstad haar favorietenrol helemaal waar. Ze bereikte zonder setverlies de finale tegen Coline Aumard uit Frankrijk. Na één uur en vier spannende sets trok onze 23-jarige landgenote aan het langste eind.

   

  Voor Gilis is het haar vierde EK-medaille, voor het eerst een gouden. In 2016 won ze zilver, de afgelopen twee jaar eindigde ze als derde. Gilis volgt op de erelijst de Britse Millie Tomlinson op.

   

  Tinne Gilis, de 21-jarige zus van Nele, beëindigde het EK als vijfde. Ze werd nipt uitgeschakeld in de kwartfinales, maar won vandaag haar laatste klassementsmatch.