Merlier mist spurt in Brussel door pech: "Pas in oktober naar het veld"

  Het was balen voor Tim Merlier in de Brussels Cycling Classic: de renner kreeg op minder dan 500 meter van de finish een versnellingsapparaat in zijn voorwiel. De Belgische kampioen van Corendon-Circus kon gelukkig rechtop blijven, maar niet meedoen voor spurtwinst. "Morgen hoop ik mijn revanche te halen in de Antwerp Port Epic."

  In een spannende spurt haalde Caleb Ewan het nipt voor Pascal Ackermann, Jasper Philipsen, Davide Ballerini en Jasper Stuyven. Merlier kon er zich niet in mengen. Hij raakte ingesloten en moest uit zijn klikpedaal. "Ik was aan het opschuiven, toen net voor mij een renner zich liet uitzakken en ik ineens in de schaar zat."

   

  "Iemand plantte zijn versnellingsapparaat in mijn voorwiel, waardoor ik 5 spaken verloor. Gelukkig kon ik rechtop blijven, al scheelde het echt wel niet veel. Het was een aankomst die licht bergop was, waardoor onze snelheid niet zo hoog lag in vergelijking met andere groepssprinten. Ik hoop morgen in de Antwerp Port Epic mijn sportieve revanche te halen."

  "Ik ben en blijf in de eerste plaats crosser"

  Morgen begint ook het veldritseizoen in Eeklo. Dit zonder Wout van Aert (geblesseerd), Mathieu van der Poel (Tour of Britainn) én dus ook Merlier, die zijn Belgische trui op de weg nog wel wat wil laten zien.

   

  "Na zondag ga ik wat rust inplannen. Pas in oktober maak ik de overstap naar het veldrijden. Ik weet nog niet hoeveel koersen ik nog ga afwerken op de weg. Misschien rijd ik nog wel de Textielprijs van Vichte, bij mij in de buurt, of de Omloop van het Houtland in Lichtervelde. Ik moet het nog allemaal eens bekijken met de ploeg."

   

  "Natuurlijk kan ik niet tot en met Putte-Kapellen (15/10, red) actief blijven op de weg. Ik wil me ook tonen in het veldrijden. Ik ben en blijf in de eerste plaats cyclocrosser." In het veld vormt Merlier samen met Gianni Vermeersch het kopduo van de ploeg Creafin-Fristads van Bart Wellens. Die stelde vorige week zijn seizoen voor.