Video: Leclerc schenkt Ferrari polepositie in Monza na bizarre ontknoping

  Vorige week won Leclerc zijn eerste GP in ons land.

  Charles Leclerc heeft de smaak te pakken in zijn Ferrari. Na zijn eerste GP-zege vorige week in ons land, heeft hij nu in Monza ook de pole te pakken. Hij zette een snellere tijd neer dan WK-leider Lewis Hamilton. Heel wat rijders misten in de bizarre Q3 de kans om een snel laatste rondje neer te zetten.

  Voor Max Verstappen werden de kwalificaties in Italië een flop. De Nederlander kon geen tijd neerzetten in de eerste kwalificatiesessie. De motor van zijn Red Bull pruttelde tegen. Een echt drama is het niet want Verstappen moest al op de achterste rij plaatsnemen door een motorwissel. 

   

  Vooraan was er grote verwarring in de derde kwalificatiesessie. Räikkönen reed de bandenstapel in en even lag de sessie stil. Met nog enkele minuten op de klok kwamen de andere auto's de baan weer op, maar voluit rijden deden ze niet. Er werd naar elkaar gekeken en gepokerd voor een goede positie. Op het circuit in Monza is kunnen profiteren van de slipstream immers erg belangrijk.

   

  Dom, want zo werden haast alle rijders afgevlagd. Alleen Carlos Sainz en Charles Leclerc kwamen op tijd over de meet om nog aan een snel laatste rondje te beginnen. Leclerc kreeg zo de polepositie in zijn schoot geworpen. Morgen start hij voor de vierde keer dit seizoen op de pole, tot groot jolijt van de vele Ferrari-fans in Italië.

   

  De wedstrijdleiding heeft wel al laten weten de opmerkelijke ontknoping te onderzoeken.

  Startposities in Monza
  1. Charles Leclerc  Ferrari
  2. Lewis Hamilton  Mercedes
  3. Valtteri Bottas  Mercedes
  4. Sebastian Vettel  Ferrari
  5. Daniel Ricciardo  Renault
  6. Nico Hulkenberg Renault
  7. Carlos Sainz  McLaren
  8. Alexander Albon Red Bull
  9. Kimi Raikkonen  Alfa Romeo
  10. Lance Stroll Racing Point
  11. Antonio Giovanazzi Alfa Romeo
  12. Kevin Magnussen Haas
  13. Daniil Kvyat Toro Rosso
  14. Lando Norris McLaren
  15. Pierre Gasly Toro Rosso
  16. Romain Grosjean Haas
  17. Sergio Perez Racing Point
  18. George Russell Williams
  19. Robert Kubica Williams
  20. Max Verstappen Red Bull