Keukenprins Froome snijdt zichzelf: "Enkele weken een 'thumbs up'"

  Chris Froome is vrijdag geopereerd aan zijn linkerduim. De viervoudige winnaar van de Tour de France had zichzelf gesneden met een keukenmes. "Het is niet mijn jaar. Ik kan niet wachten tot 2020", reageerde Froome.

  Chris Froome beleeft niet zijn leukste jaar. Gisteren moest hij met spoed naar het ziekenhuis nadat hij zichzelf had gesneden. "Ik heb mezelf domweg gesneden met een keukenmes en onderging een operatie om de pees opnieuw te hechten", zette Froome op Instagram.

   

  Zijn gevoel voor humor is Froome alvast niet kwijt. "De komende weken deel ik de hele tijd "thumbs up" uit. Het is niet mijn jaar. Ik kan niet wachten op 2020." 

   

  Froome ging half juni zwaar onderuit tijdens de verkenning van het parcours van de tijdrit in de Dauphiné en liep daarbij breuken op in zijn dijbeen, heup, elleboog en enkele ribben. Hij moest zo een kruis maken over de Tour, zijn grote doel dit seizoen.