Juan Manuel Correa in kunstmatige coma na dodelijke F2-crash in Spa

  Juan Manuel Correa kon de bolide van Anthoine Hubert niet meer ontwijken.

  Juan Manuel Correa, de F2-rijder die zwaargewond raakte bij de crash die Anthoine Hubert het leven kostte, is in een kunstmatige coma gebracht. De 20-jarige Amerikaan heeft een ernstige longaandoening (ARDS), maar zijn toestand is stabiel.

  Juan Manuel Correa was vorige week zaterdag op het circuit van Spa-Francorchamps betrokken bij het ongeluk waarbij de 22-jarige Fransman Anthoine Hubert om het leven kwam. 

   

  Nadat Hubert in de tweede ronde tegen een muur was gereden, knalde de in Ecuador geboren Amerikaan Correa vol op hem. Correa overleefde het ongeval, maar liep breuken op in zijn beide benen en heeft ook een blessure aan zijn ruggengraat.

   

  De toestand van Correa leek te beteren, maar ondertussen is hij in een kunstmatige coma gebracht in het ziekenhuis in Londen. "Er zijn nieuwe complicaties aan het licht gekomen", klinkt het in een statement van de familie. "Maar we zijn zeker dat onze zoon ons zoals altijd zal verrassen met zijn vechtlust en volledig zal herstellen."

   

  Verschillende F1-rijders eren de overleden Hubert tijdens de Grote Prijs van Italië. Zo rijdt Charles Leclerc rond met "RIP TONIO" op zijn helm op het circuit van Monza. Op de bolide van wereldkampioen Lewis Hamilton staat dan weer "Racing for Anthoine".