Estafetteploegen op 4x400 meter mogen ook naar WK atletiek in Doha

  De Belgian Tornados

  Vorig jaar werden de Belgian Tornados nog Europees kampioen.

  De selectiecommissie van de Belgische atletiekbond heeft zijn zegen gegeven aan de drie estafetteploegen op de 4x400 meter. De Belgian Tornados, de Belgien Cheetahs en het gemengde team mogen naar het WK.

  De bond had vooraf een plaats in de top 12 van de wereldranking gevraagd om als Belgisch team naar het WK te gaan. Momenteel staan de Belgian Tornados elfde, de Belgian Cheetahs dertiende en het gemengde team twaalfde. De bond zette het licht op groen voor de drie teams.

   

  Dat is goed nieuws voor enkele individuele atleten: Jonathan Sacoor, Kevin Borlée, Dylan Borlée, Julien Watrin en Robin Vanderbemden konden individueel de WK-limiet niet lopen, maar kunnen nu misschien toch naar Doha. Bij de vrouwen haalde Camille Laus individueel ook niet de limiet.

   

  Enkele atleten kunnen wel nog opgevist worden door de Belgische en de Internationale atletiekbond. Zo miste Sacoor de limiet op de 400 meter op 1 honderdste seconde en ook discuswerper Philip Milanov kwam er dicht bij: met 64,73 meter miste hij de WK-limiet (65 meter) maar net in augustus.

  De Belgische selectie voor het WK

  • Nafi Thiam (zevenkamp)
  • Anne Zagré (100 meter horden)
  • Hanne Claes (400 meter horden)
  • Paulien Couckuyt (400 meter horden)
  • Claire Orcel (hoogspringen)
  • Isaac Kimeli (5.000 meter)
  • Robin Hendrix (5.000 meter)
  • Thomas Van der Plaetsen (tienkamp)
  • Ben Broeders (polsstokspringen)
  • Belgian Tornados (4x400 meter)
  • Belgian Cheetahs (4x400 meter)
  • gemengde aflossingsploeg (4x400 meter)

   

  Marathonlopers Koen Naert en Bashir Abdi zegden net als de geblesseerde Cynthia Bolingo af voor het WK.