Drama voor Ellen van Dijk: favoriete mist WK tijdrijden met breuken

  " "

  Ellen van Dijk won vorige maand het EK tijdrijden in Alkmaar.

  Ellen van Dijk zal op het WK tijdrijden in Yorkshire over 2 weken niet kunnen meestrijden voor de medailles. De Nederlandse kwam zwaar ten val in de 4e rit van de Boels Ladies Tour en brak daarbij haar bekken en bovenarm. Dat maakte haar team Trek-Segafredo bekend. 

  Van Dijk is een kei tegen de klok. De 32-jarige werd vorige maand in eigen land in Alkmaar voor de 4e keer op een rij Europees tijdritkampioene bij de vrouwen. In 2013 pakte ze individueel tijdritgoud op het WK, in 2016 en 2018 ook respectievelijk en brons. Met de ploegentijdrit was ze zelfs goed voor 4 WK-titels.

   

  Ze kende vandaag op de Nederlandse wegen tussen Arnhem en Nijmegen evenwel zware pech. Bij een valpartij brak ze haar bekken en bovenarm. Die arm moet geopereerd worden.