Kabasele neemt afscheid van Gracia en verwelkomt Sanchez Flores

  " "

  Na het goeie vorige seizoen kreeg Javi Gracia nog een contractverlenging tot 2023.

  Watford, de rode lantaarn in Engeland, heeft een punt gezet achter de samenwerking met coach Javier Gracia. De 49-jarige Spanjaard moet opkrassen na een 1 op 12 in het begin van de competitie. Rode Duivel Christian Kabasele verwelkomt Quique Sanchez Flores als nieuwe trainer.

  Gracia kwam in januari 2018 in de plaats van de Portugees Marco Silva en slaagde erin om Watford in eerste klasse te houden. Vorig seizoen lag Gracia in de bovenste schuif van de fans. Na een zorgeloze campagne eindigde hij 11e met Kabasele - voor de interlands tegen San Marino en Schotland niet opgeroepen - en co. En voor het eerst in 35 jaar haalde de club de finale van de FA Cup. Prompt gaven de wispelturige Italiaanse eigenaars Gracia een verlenging tot medio 2023.

   

  Maar dit seizoen loopt het niet. Watford verloor van Brighton, Everton en West Ham en sprokkelde pas vorig weekend een eerste puntje tegen Newcastle. Met 1 op 12 is de laatste plaats voor Watford. Daarop besliste het bestuur Gracia en zijn volledige staf aan de deur te zetten.

   

  "We zullen snel een nieuwe coach aanstellen", luidde het op de clubwebsite. En na een uurtje was daar al de naam van de opvolger: met Quique Sanchez Flores keert de coach van het seizoen 2015-2016 terug.

   

  De 54-jarige Spanjaard werd met "The Hornets" bij hun terugkeer in de Premier League 13e. Sanchez Florez, een ex-verdediger van Valencia en Real Madrid, was eerder al coach van Valencia, Benfica en Atletico Madrid. Tot juli was hij in China actief bij Shanghai Shenhua.