Koch eist vierde rit op in Ladies Tour, Majerus grijpt de macht

  Koch ging met de bloemen aan de haal, Majerus (l.) met de leiderstrui.

  Franziska Koch (Sunweb) heeft de vierde etappe van de Boels Ladies Tour op haar naam geschreven. De Duitse klopte in een sprint met haar medevluchters onder meer Christine Majerus, die wel de leiderstrui als troostprijs overneemt. Voor Ellen van Dijk werd het een pechdag: ze brak bij een zware val haar bekken en bovenarm.

  Als we één conclusie kunnen trekken na vier etappes in de Boels Ladies Tour, is het wel dat ontsnappingspogingen lonen. Lisa Klein sloeg gisteren een dubbelslag in Nijverdal door het hazenpad te kiezen. 

   

  Het werkte inspirerend voor haar landgenote Franziska Koch, die in de vierde rit samen met Riejanne Markus, Sara Penton en Christine Majerus op pad trok. Ze konden het peloton op 2 minuten rijden en mochten na de beklimming van de Oude Holleweg beslissen hoe de prijzen verdeeld zouden worden.

   

  Riejanne Markus deed een verwoede poging om haar medevluchters in de steek te laten, maar ze kon de sprint niet meer verijdelen. Koch ging met de bloemen lopen, Majerus neemt de leiderstrui over. De Luxemburgse begint morgen in polepositie aan de slotrit.

   

  Voor Ellen van Dijk (Trek-Segafredo) werd de vierde etappe een ramp: de Nederlandse liep bij een valpartij een gebroken bekken en bovenarm op. Haar arm zal geopereerd moeten worden. Ze mist het WK.

  Ladies Tour (WorldTour-Ned)

  Top 5 rit 3:

  1.  Franziska Koch (Dui), 135 km in 3u14'33"

  2. Christine Majerus (Lux) - z.t.

  3. Riejanne Markus (Ned) op 2"

  4. Elizabeth Banks (GBr) - 44"

  5. Lorena Wiebes (Ned) z.t.

   

  Top 5 klassement:

  1. Christine Majerus (Lux) in 13u04'51"

  2. Lisa Klein (Dui) op 30"

  3. Lorena Wiebes (Ned) - 32"

  4. Amy Pieters (Ned) - 36"

  5. Lucinda Brand (Ned) - 40"