Bocholt naar 2e ronde EHF Cup ondanks verlies, Wezet gaat eruit

  Bocholt speelde op het veld van Westwien in Oostenrijk.

  Uit verliezen met 25-22 volstaat dankzij de 26-22-thuiszege van vorige week.

  Kampioen en bekerwinnaar Bocholt heeft een ticket veroverd voor de 2e ronde van de EHF Cup handbal. Bocholt verloor wel met 3 goals verschil bij Westwien in Oostenrijk, maar had de thuismatch met 4 doelpunten voorsprong gewonnen. Voor Wezet was de eerste ronde het eindpunt.

  Bocholt maakte er zaterdag een thriller van. In de eerste helft hadden de Belgen de zaken vrij goed onder controle. In het eerste kwartier bleef de voorsprong van de Oostenrijkers beperkt tot 1 goal. Tussen de 15e en de 20e minuut werkte Bocholt een achterstand van 2 doelpunten weg en doorstonden ze moeiteloos een tijdstraf.

   

  Bij 13-10, 15-12 en 16-13 werd de situatie wel even kritiek voor de beste Belgische club van vorig seizoen, maar toen Driesen, die Kedziora moest vervangen, en ook doelman Leroy aan scoren toekwamen, rekende Bocholt zich rijk (20-20).

  De thuisploeg kwam evenwel nog met een slotoffensief (23-20), maar finaal overleefde Bocholt met 1 goaltje: 25-22. Vorige week werd het thuis 26-22. In de tweede ronde wacht Wacker Thun uit Zwitserland.

  Wezet sneuvelt in 1e ronde

  Wezet kon een dag later het succes van Bocholt niet evenaren. Na de 27-27 vorige week thuis tegen Hafnarfjordur lagen de kaarten niet goed voor de return. En een gemiste start hielp de ploeg van Korneel Douven ook al niet vooruit: na een kwartier stond Wezet 6 goals in het krijt. De bezoekers milderden tot 10-7, maar de ruststand was toch weer 14-8. Hafnarfjordur liet de Belgen niet meer los en maakte het af met 29-21.