Volkslied Andorra klinkt voor Albanië in Parijs, excuses voor Armenië

  " "

  De spelers van Albanië weten niet wat er gebeurt. Ze horen alvast niet hun eigen volkslied.

  Opschudding in het Stade de France vanavond. De EK-voorrondematch tussen Frankrijk en Albanië begon met enkele minuten vertraging, omdat er iets helemaal misliep bij de volksliederen. De hymne van Andorra klonk voor de Albanezen. Die wilden niet beginnen te spelen zonder hun eigen volkslied gehoord te hebben.

  De Albanese internationals begrepen er niet veel van, toen ze plots een ander lied hoorden. Ze keken links en rechts, al was er toch eentje die onbewogen meelipte. De Albanese supporters in Parijs protesteerden en de bezoekende bond kon er ook niet mee lachen en eiste het eigen volkslied.

   

  Dat werd gezocht en uiteindelijk gevonden, waarbij de speaker melding maakte van "een technisch incident", er nog verontschuldigingen tegenaan gooide voor de "Armeense supporters" en finaal het volkslied van "Armenië" aankondigde. Van een dubbele vergissing gesproken.

   

  Op de sociale media volgden snel een boel reacties. Die hekelden de domheid en het chauvinisme van de Franse bond.

  De spelers van Albanië begrijpen er niets van, al zingt er toch eentje mee