Woedende Clement komt weg met voorwaardelijke schorsing

  Philippe Clement ging ook tijdens de wedstrijd in de clinch met Bram Van Driessche.

  Club Brugge-coach Philippe Clement moet dan toch geen wedstrijd in de tribunes brommen na zijn woede-uitbarsting tegen scheidsrechter Bram Van Driessche. Hij komt weg met een voorwaardelijke straf en een boete van 500 euro.

  Club Brugge liet op de vierde speeldag in eigen huis twee punten liggen tegen Eupen, maar coach Philippe Clement wees achteraf met een beschuldigende vinger naar de wedstrijdleiding. "Ik stel me vragen bij de manier waarop deze wedstrijd werd geleid", zei Clement, die vond dat scheidsrechter Bram Van Driessche naar de stip had moeten wijzen na een duw van Koch op Vormer in de zestien.

   

  Clement had na het laatste fluitsignaal ook nog een sarcastisch duimpje opgestoken richting de vierde official. Het bondsparket eiste één speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro voor "ongepaste uitlatingen", maar Clement weigerde dat voorstel en moest dinsdag voor de Geschillencommissie verschijnen. 

   

  Het tuchtorgaan van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bestempelde Clements reactie als "ongepast", maar hield rekening met zijn gunstige disciplinaire verleden. De trainer van blauw-zwart komt weg met een speeldag voorwaardelijke schorsing en een boete van 500 euro. In de Brugse derby tegen Cercle kan Clement dus gewoon plaatsnemen in de dug-out.