Semenya begint aan "nieuw avontuur" in het vrouwenvoetbal

  Caster Semenya.

  Ruilt Caster Semenya de atletiekpiste voor een voetbalveld.

  Tweevoudig olympisch kampioene Caster Semenya lijkt zich op te maken voor een sportcarrière buiten de atletiek. Ze heeft zich aangesloten bij JVW Football Club, een voetbalploeg voor vrouwen in Zuid-Afrika. 

  De 28-jarige Semenya vecht op dit moment nog altijd een dispuut uit met de internationale atletiekfederatie (IAAF) over de beslissing om haar testosteronremmende medicatie op te leggen. Semenya weigert dat en mag daarom later deze maand niet deelnemen aan het WK in Doha. 

   

  De 800 meter-loopster blijft niet bij de pakken zitten en gooit het ondertussen over een andere boeg. Ze heeft zich aangesloten bij JVW FC in Zuid-Afrika en hoopt er volgend seizoen haar debuut te kunnen maken.

   

  "Ik ben dankbaar voor deze kans en ik appreciëer de liefde en de steun van het team", zei Semenya. "Ik kijk uit naar dit nieuw avontuur en hopelijk kan ik de club iets bijbrengen."