Pozzovivo mag na een maand en vijf operaties ziekenhuis verlaten

  Domenico Pozzovivo was normaal gezien de kopman van Bahrain-Merida voor de Vuelta.

  Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida) heeft bijna een maand nadat hij werd aangereden op training, het ziekenhuis mogen verlaten. De Italiaan hoopt nog op het hoogste niveau terug te keren.

  Na een succesvolle Giro, waarin hij kopman Vincenzo Nibali naar de tweede plek loodste, zou de 36-jarige Pozzovivo als kopman worden uitgespeeld in de Vuelta. Maar tijdens de voorbereiding sloeg het noodlot toe: op training werd Pozzovivo aangereden en brak hij zijn linkerelleboog en zijn rechterscheenbeen.

   

  Bijna een maand na de aanrijding heeft Pozzovivo het ziekenhuis in Lugano in Zwitserland mogen verlaten. "Hij heeft met succes vijf operaties ondergaan en is nu klaar om aan zijn herstel te werken", bevestigt de teamdokter van Bahrain-Merida, Carlo Guardascione.

   

  "Hij is vanmorgen ontslagen uit het ziekenhuis en vanmiddag is hij overgebracht naar het IRR Rehabilitatie-instituut in Turijn. Daar zal hij onmiddellijk beginnen met een intensieve therapie om te herstellen van de breuken aan zijn linkerelleboog en rechterscheenbeen die hij opliep bij zijn botsing met een wagen een maand geleden. We hebben vertrouwen in de experten bij het IRR."