Eindelijk Europese titel? Nele Gilis wervelt naar finale EK squash

  Nele Gilis (archief) staat voor de tweede keer in haar carrière in de EK-finale.

  Nele Gilis pakt voor het vierde jaar op rij een medaille op het EK squash, maar wordt het een zilveren of een gouden exemplaar? Onze landgenote rekende in de halve finales vlot af met de Française Melissa Alves.

  Nele Gilis is de laatste jaren een vaste waarde in de eindfase van het EK squash, maar nog nooit eindigde ze op het hoogste schavotje. Vorig jaar moest ze in Oostenrijk vrede nemen met het brons. In Boekarest hoopt Nele eindelijk de Europese titel te veroveren.

   

  En onze landgenote is goed op weg. Tegen de Duitse Beinhard en de Spaanse Gomez liet ze geen set liggen en dat kunststukje herhaalde ze nog eens in haar halve finale. Gilis klopte de Française Melissa Alves in 3 sets: 11-7, 11-6 en 11-9.

   

  In de andere halve finale, een Frans onderonsje, was Coline Aumard te sterk voor Enora Villard: 11-8, 11-6, 11-5. In de finale neemt Gilis het dus op tegen Aumard, die haar vorig jaar uit de EK-finale hield met 3-2. Kan ze morgen wraak nemen en eindelijk een gouden medaille naast haar zilveren en twee bronzen plakken hangen?

   

  Tinne Gilis, de zus van Nele, haalde de halve finales net niet. Ze strijdt morgen voor de plaatsen 5 tot 8.