Monfort kondigt afscheid aan, maar wil graag in wielrennen blijven

  Monfort stopt met wielrennen.

  Monfort stopt met wielrennen.

  Maxime Monfort heeft op Twitter aangekondigd dat hij weldra afscheid neemt van het wielrennen. "Het was een moeilijke keuze, maar tegelijk de beste beslissing die ik kon nemen", schrijft hij. De Famenne Ardenne Classic in oktober wordt zijn laatste wapenfeit als renner.

  "Had nog kunnen voortdoen, maar is mooi moment"

  Maxime Monfort vindt het op zijn 36e tijd voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven. "Het is niet zonder emotie dat ik het einde van mijn carrière als wielrenner aankondig. Het was een moeilijke beslissing, maar tegelijk de beste beslissing die ik kon nemen."

   

  "Ik heb een heel intens seizoen 2019 achter de rug, met grootse momenten in mijn rol als ploegmaat, met name in de Tour. Ik heb ervoor gekozen om op een mooi moment afscheid te nemen. Ik had nog een extra jaar door het peloton kunnen rijden, maar ik ben overtuigd dat het moment om afscheid te nemen gekomen is."

   

  Monfort reed sinds 2003 door het profpeloton. Eerst drie jaar voor Landbouwkrediet, later voor onder meer Cofidis, Team Columbia, RadioShack en sinds 2014 voor de Lotto-ploeg. 

   

  Monfort reed in juli zijn laatste grote ronde uit zijn carrière. In de Tour hielp hij Caleb Ewan aan drie sprintzeges. In totaal heeft hij 20 grote rondes op zijn teller: 5 Giro's, 7 Rondes van Frankrijk en 8 Vuelta's.

   

  Een veelwinnaar was hij niet. Hij won een rit in de Ronde van Luxemburg en de Ronde van Bayern. In 2011 werd hij - na het schrappen van eindwinnaar Juan José Cobo - vijfde in het eindklassement van de Vuelta.

  "Ik wil graag verder werken in het wielrennen"

  Wat Maxime Monfort na zijn carrière gaat doen, is nog niet helemaal duidelijk. Zelf wil hij graag in de wielerwereld blijven. "Ik ben in gevorderde onderhandelingen over een nieuw professioneel project. Daarover vertel ik jullie binnenkort meer, maar het is mijn wil om voort te gaan in het wielrennen."

   

  "Voor het zover is wil ik mijn seizoen op de mooist mogelijke manier afsluiten. Mijn allerlaatste koers wordt de Famenne Ardenne Classic in Marche-en-Famenne op 6 oktober.  Die koers wordt gereden in de provincie Luxemburg, waar ik zo van houd. En vlak bij mijn geboortedorp Nadrin. Allemaal symbolisch."