Bondscoach na magere zege: "Die eerste helft was mijn schuld"

  Roberto Martinez ziet er niet tevreden uit aan de zijlijn.

  Roberto Martinez steekt de hand in eigen boezem voor de dunne prestatie van de Rode Duivels tegen voetbaldwerg San Marino in de EK-voorronde. "Ik neem de verantwoordelijkheid van die eerste periode volledig op mij", reageert de bondscoach, die maandag wel met Lukaku begint in Schotland.

  "Wel iets opgestoken"

  De Belgen lieten geen al te scherpe indruk in San Marino, vooral in de eerste helft. "Ik neem de verantwoordelijkheid van die eerste periode volledig op mij", vertelt bondscoach Roberto Martinez na de EK-kwalificatie-interland.

   

  "We kwamen om onze job te doen en de 3 punten te pakken. Dat hebben we gedaan, maar de eerste helft verliep niet zoals we hoopten. En ik ben hiervoor de eerste schuldige."

   

  "Ik liet na om mijn spelers in goede omstandigheden op het veld te laten komen. San Marino verdedigde goed, met een stevige organisatie. Soms scoor je in zo'n wedstrijd in de eerste minuut en leer je niks. Vandaag hebben we wel iets opgestoken."

  "Wou Lukaku sparen na transfer"

  "We slaagden er niet in om ons spel te ontwikkelen zoals we wilden", gaat Roberto Martinez voort. "Het lag niet aan de mentaliteit, die was goed."

   

  "Voor het WK was het lastig om mijn groep te herleiden tot 23. Vandaag heb ik in het licht hiervan dingen opgestoken. Voor de nationale ploeg hoef je niet noodzakelijk de meest talentvolle spelers op te roepen, maar wel zij die de ploeg sterker maken."

   

  Martinez begon met Romelu Lukaku en Dries Mertens op de bank. "Romelu kende met zijn transfer een vermoeiende zomer en ik wilde hem sparen. Tegen Schotland begint hij. Dries speelde al veel minuten dit seizoen, ook hij kreeg rust."

  Meer over de wedstrijd: