Knokkende Russische voetballers mogen volgende week gevangenis verlaten

  Aleksandr Kokorin, centraal in beeld, zit een celstraf van 18 maanden uit.

  Aleksandr Kokorin, centraal in beeld, zit een celstraf van 18 maanden uit.

  De Russische voetballers Aleksandr Kokorin en Pavel Mamajev mogen in de loop van volgende week de gevangenis vervroegd verlaten. De twee internationals zitten een celstraf uit na een vechtpartij in Moskou.

  Zenit-aanvaler Aleksandr Kokorin (48 caps) en Krasnodar-middenvelder Pavel Mamajev (15 caps) sloegen in oktober 2018 bij een uit de hand gelopen caféruzie een hoge functionaris van het Russisch ministerie van Handel met een stoel in het gezicht. Daarna volgde ook nog een handgemeen met een collega van het slachtoffer, Denis Pak.

   

  Beide voetballers slingerden de mannen van Koreaanse origine ook talrijke racistische verwensingen naar zijn hoofd. Enkele minuten eerder waren de twee voetballers op straat ook al slaags geraakt met de chauffeur van een tv-presentatrice. Uit bewakingsbeelden bleek duidelijk dat Kokorin en Mamajev op het moment van de feiten dronken waren.

   

  Begin mei kreeg Mamajev 17 maanden effectieve gevangenisstraf, Kokorin 18 maanden. Volgende week komen ze dus vervroegd vrij.

  Pavel Mamajev tijdens een potje voetbal in de gevangenis.

  Pavel Mamajev tijdens een potje voetbal in de gevangenis.