Ga naar de inhoud

Elise Mertens knokt zich naar US Open-finale in het dubbel

 vr 6 september 2019 22:58
Arina Sabalenka en Elise Mertens
Arina Sabalenka en Elise Mertens mogen zich opmaken voor de eindstrijd in New York.

In het enkelspel vormden de kwartfinales het eindstation voor Elise Mertens op de US Open, maar in het dubbeltoernooi doet ze nog wel mee. Samen met de Wit-Russin Arina Sabalenka plaatste ze zich voor de finale van het grandslamtoernooi in New York.

US Open, halve finales dubbel (v)
Elise Mertens (29)
Aryna Sabalenka
Caroline Dolehide (44)
Vania King
einde
4
set 1
6
6
set 2
3
6
set 3
4

Elise Mertens en Arina Sabalenka namen het op tegen de Amerikaanse speelsters Caroline Dolehide en Vania King. Die gaven het de Belgisch-Wit-Russische tandem niet cadeau. Mertens moest meer dan 2 uur knokken voor een zege in 3 sets: 4-6, 6-3 en 6-4. 

 

In haar allereerste finale op een grandslamtoernooi neemt Mertens het met Sabalenka op tegen de Wit-Russin Viktoria Azarenka en de Australische speelster Ashleigh Barty. Zij maakten in de halve finales gehakt van het Slovaaks-Wit-Russische duo Kuzmova/Sasnovitsj (6-0 en 6-1). De finale staat zondag op het programma.

 

Barty is titelverdedigster in het dubbelspel op de US Open. In het enkelspel won ze dit jaar Roland Garros.

 

In het enkeltoernooi ging Mertens er woensdagnacht in de kwartfinales uit tegen Bianca Andreescu.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.