Franse equipe moet "100 procent voor Alaphilippe werken"

  Julian Alaphilippe in actie voor Frankrijk

  Twee jaar geleden had Julian Alaphilippe bijna prijs op het WK in Bergen (Noo).

  De Franse bondscoach Thomas Voeckler heeft zijn huiswerk (bijna) klaar voor het WK wielrennen in Yorkshire. Julian Alaphilippe is het speerpunt van het team. Iedereen moet in het teken rijden van hem.

  Na zijn uitmuntend voorjaar en een dito Tour aast Julian Alaphilippe nu op de regenboogtrui. Die staat op 29 september op het spel in het noorden van Engeland.

   

  Thomas Voeckler bouwt zijn team dan ook rond de nummer van de 1 van de wereldranglijst. "Ik heb voor een groep gekozen die klaar is om 100 procent voor Julian te werken", verklaart de bondscoach. "We mikken met hem op de titel, al willen we Julian niet alle druk op de schouders leggen."

   

  Naast Deceuninck-Quick Step-ploegmaats Rémi Cavagna en Florian Sénéchal trekken ook Julien Bernard (Trek-Segafredo), Tony Gallopin (AG2R), Christophe Laporte (Cofidis) en Anthony Roux (Groupama-FDJ) mee ten strijde in Yorkshire. De naam van de 8e renner volgt later.

  RETRO: Alaphilippe strandt op zucht van wereldtitel

  Twee jaar geleden in Noorwegen had Julian Alaphilippe zich al tot wereldkampioen kunnen kronen. De Fransman reed in de finale samen op kop met de Italiaan Moscon. Hij loste de Italiaan, maar dat had hij misschien beter niet gedaan.

   

  Op die manier was Alaphilippe kansloos tegen het aanstormende peloton dat hem nog overvleugelde. Peter Sagan sprintte naar zijn 3e wereldtitel, Alaphilippe werd 10e.