Ga naar de inhoud

Thierry Henry maakt sterrenplejade voor Kompany's City-afscheid compleet

 do 5 september 2019 10:00
Henry was T3 van België op het WK in Rusland.
Thierry Henry en Vincent Kompany werkten samen met de Rode Duivels.

Volgende woensdag zal Vincent Kompany een laatste keer het Etihad-veld betreden in het luchtblauwe shirt van Manchester City. De Engelse kampioen zal dan op gepaste wijze zijn oud-kapitein uitwuiven met een galamatch. Gisteren maakte Thierry Henry de lijst van spelers compleet, al is het nog maar de vraag of de Anderlecht-speler/manager in actie komt.

City maakte gisteren de komst bekend van de legendarische Arsenal-aanvaller - en noemt Henry daarbij wellicht de grootste speler ooit uit de Premier League. De Fransman bevestigde gisteren zijn deelname.

 

Henry zal in de spits van de Premier League All Stars een duo vormen met zijn oud-ploegmaat Robin van Persie. Het team wordt getraind door Roberto Martinez. Henry, T3 en T2 van België onder Martinez, ziet zo de man terug die hem onder zijn hoede nam als coach.

 

Kompany hoort tot het Manchester City Legends-team met huidig City-coach Pep Guardiola als trainer. Maar de spierblessure die Kompany enkele weken geleden opliep tegen Genk, verhindert hem wellicht om zelf in actie te komen. De speler/manager van paars-wit neemt ook Samir Nasri en Craig Bellamy uit Brussel mee.

 

De opbrengst van de galamatch gaat naar Tackle4MCR, een initiatief van Kompany en de lokale overheid van Manchester om daklozen te helpen. 

De twee teams vol topspelers:

Manchester City Legends (coach: Pep Guardiola)
- Doelmannen: Joe Hart, Costel Pantilimon
- Verdedigers: Vincent Kompany, Aleksandr Kolarov, Joleon Lescott, Micah Richards, Kolo Touré, Pablo Zabaleta, Richard Dunne, Gael Clichy
- Middenvelders: Nigel de Jong, Samir Nasri, Shaun Wright-Phillips, Stephen Ireland, David Silva, Dietmar Hamann, James Milner
- Aanvallers: Craig Bellamy, Sergio Agüero, Edin Dzeko, Mario Balotelli, Benjani

Premier League All-Stars XI  (coach: Roberto Martinez)
- Doelmannen: Edwin van der Sar, Shay Given
- Verdedigers: Phil Neville, Gary Neville, John O’Shea, Wes Brown
- Middenvelders: Paul Scholes, Nicky Butt, Michael Carrick, Ryan Giggs, Rafael van der Vaart, Cesc Fabregas
- Aanvallers: Thierry Henry, Robin van Persie