Tourpechvogel Pinot komt dit jaar niet meer in actie: "Ik ben te moe"

  De Tour van Thibaut Pinot eindigde, niet voor het eerst, in tranen.

  Thibaut Pinot heeft een streep onder wielerjaar 2019 getrokken. De Fransman zag een podiumplaats in de Tour uit handen glippen door een spierblessure en heeft nu beslist om zijn rentree uit te stellen tot volgend seizoen.

  Thibaut Pinot had in de Tour zwaar uitgepakt in de Pyreneeën en leek klaar om dat in de Alpen ook te doen en zo zijn aanval op het podium en misschien wel de eindwinst in te zetten. Maar in de 19e rit moest hij de strijd staken met een spierscheuring.

   

  Pinot, nog altijd maar 29, overwoog even om te stoppen met wielrennen, maar kwam op zijn stappen terug en kondigde aan zijn comeback te maken in de Ronde van Slovakije. Maar ook op die beslissing komt hij nu terug.

   

  "Met mijn huidige conditie ben ik onvoldoende gewapend om te wedijveren met de besten", legt Pinot het uit. "Ik voel me gewoon heel erg moe."

   

  "2020 wordt een belangrijk jaar voor mij. Ik zal tot eind september blijven trainen, zodat ik tijdens de winterstop niet te veel fysieke achterstand zal oplopen."