Maradona wordt weer coach in eigen land: "Welkom thuis, Diego!"

  Maradona was laatst in Mexico aan de slag, bij Dorados de Sinaloa.

  De Argentijnse eersteklasser Gimnasia La Plata heeft Diego Maradona als nieuwe coach voorgesteld. Het is de eerste keer sinds 1995 dat hij een club uit zijn eigen land zal trainen.

  De trainerscarrière van Diego Maradona kende sinds hij in 2010 stopte als Argentijns bondscoach een grillig verloop: passages in het Midden-Oosten, Wit-Rusland en Mexico waren vaak kort en onsuccesvol.

   

  Maar in Argentinië zelf dragen ze Maradona nog altijd op handen. Gimnasia, een club uit La Plata (niet ver van Buenos Aires), verkeert in sportieve nood en klopte aan bij de grootste Argentijnse voetballer aller tijden.

   

  Maradona, die nog maar net aan zijn knie is geopereerd, gaf eerder al te kennen gecharmeerd te zijn door het aanbod. Nu kondigt Gimnasia zijn komst dus officieel aan, met de boodschap: "Welkom thuis, Diego!"