Elise Mertens: "Ik ben teleurgesteld, maar mag ook trots zijn op mezelf"

  "Ik ben blij dat ik de kwartfinales gehaald heb, ook al had ik meer gewild."

  "Ik ben blij dat ik de kwartfinales gehaald heb, ook al had ik meer gewild."

  De kwartfinales zijn het eindstation geworden voor Elise Mertens op de US Open. Onze landgenote was niet opgewassen tegen Bianca Andreescu. Na de wedstrijd hinkte de Belgische nummer 1 op twee gedachten.

  Mertens (WTA-26) moest het afleggen in drie sets. Na winst in set 1 (met 3-6) zette Andreescu een tandje bij en haalde de 19-jarige nummer 15 van de wereld sets 2 en 3 binnen.

   

  "Ik heb een vrij goeie match gespeeld. Ik ben prima begonnen, maar in de tweede set kwam de Canadese meer in de wedstrijd en begon ze steeds beter te spelen. Ze had de laatste tijd al veel gewonnen, dus wist ik dat ze haar niveau nog kon opkrikken", zegt Elise Mertens.

   

  "Andreescu is iemand die zeer allround is. Ze kan agressief spelen en klappen uitdelen, maar ze haalt ook heel veel ballen terug, waardoor het moeilijk is om een punt tegen haar te maken. Ik wist dus op voorhand dat dit geen makkie zou worden, ik kende haar sterktes."

   

  "Maar ik heb nooit de moed verloren en ben voor elke bal gegaan. Ik heb proberen aan te klampen en ben tot het einde tot het uiterste gegaan. Maar ik moet zeggen dat ze op het einde van de wedstrijd iets te sterk was."

   

  "Ik ben blij dat ik de kwartfinales gehaald heb, ook al had ik meer gewild. Ik zit nog wel in de halve finales van het dubbel, daar ga ik nu helemaal voor."

   

  "Ik probeer de uitschakeling in het enkelspel zo snel mogelijk van mij af te zetten. Ik mag teleurgesteld zijn, maar ik heb een goeie kwartfinale gespeeld en ik mag ook trots zijn op mezelf dat ik zo ver geraakt ben in het toernooi."

  "Mooie ervaring in prime time"

  Mertens begon om 1 uur vannacht Belgische tijd aan het duel, in New York was het op dat moment 19u: een aparte belevenis.

   

  "Het was inderdaad zeer leuk om  in prime time op de Amerikaanse tv te kunnen spelen. Het was een fantastische ervaring, met veel volk en veel lawaai. Dat is iets dat je bij blijft als speelster."

   

  "De slotsom als ik terugblik op mijn US Open? Ik ben tevreden over mijn niveau. Mijn tennis is in het algemeen beter geworden. Ik speel vooral agressiever dan een tijdje geleden. Daar heb ik hard aan gewerkt en daar ga ik aan blijven werken."

  Interview met Elise Mertens:

  Tweets van VRT-correspondent Björn Soenens:

  Eerste reactie van Andreescu: