Marten Van Riel wint Zwintriatlon en Battle of the Sexes

  Marten Van Riel

  Marten Van Riel komt als eerste aan in Knokke-Heist.

  Marten Van Riel (26) heeft de 21e Zwintriatlon op zijn naam geschreven. De nummer 6 van de Olympische Spelen in Rio haalde in het slot ook de winnares bij de vrouwen in.

  De Zwintriatlon is een Belgische klassieker. Voor een wereldtopper als Marten Van Riel de kans om nog een keer in eigen land te schitteren. En dat deed hij ook. Na 1 km zwemmen, 45 km fietsen en 10 km lopen klopte Van Riel Tom Suetens en zijn maatje Stenn Goetstouwers.

   

  In Knokke-Heist staat de laatste jaren ook een Battle of the Sexes op het programma. De vrouwen ging 14 minuten vroeger van start in Sluis dan de mannen. Het lukte Van Riel nog net om ze in te halen in de kwarttriatlon.

   

  Sara Van de Vel finishte 10 seconden na hem en werd zo de winnares bij de vrouwen. Ze won voor Anastasia Gorboenova en Katrien Verstuyft.