Lichaam voormalige skikampioene gevonden in Spaanse bergen

  Blanca Fernandez Ochoa in actie op de skipiste.

  Blanca Fernandez Ochoa blonk vooral uit op de slalom en de reuzenslalom.

  In Spanje is de voormalige skiester Blanca Fernandez Ochoa (56) dood teruggevonden in de bergen ten noordwesten van Madrid. Fernandez Ochoa was de eerste Spaanse die haar land een medaille schonk op de Olympische Winterspelen.

  Bianca Fernandez Ochoa was al enkele dagen verdwenen. Vandaag eindigde een massale zoekactie met droevig nieuws. Het lichaam van de oud-skikampioene is gevonden in de buurt van haar woonplaats. Fernandez Ochoa woonde in een bergdorp ten noordwesten van de Spaanse hoofdstad Madrid.

   

  Fernandez Ochoa was de eerste Spaanse die het podium haalde op de Olympische Winterspelen. In 1992 skiede ze naar brons op de slalom. In de Wereldbeker was ze goed voor 4 zeges: 3 op de slalom en 1 op de reuzenslalom.

   

  Haar oudere broer Francisco Fernandez Ochoa was de eerste olympische winterkampioen van Spanje. Ook hij blonk uit in de slalom. In 1972 skiede hij in de technische discipline naar goud. In 2006 overleed Francisco op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.