Raman: "Iedereen wordt volwassen, alleen duurde dat bij mij langer"

  Benito Raman

  Raman: "Ik denk niet dat ik al aan mijn top zit."

  Benito Raman is een van de 2 nieuwkomers bij de Rode Duivels voor de matchen tegen San Marino en Schotland. "Ik ben rustiger geworden en heb de Duitse mentaliteit overgenomen."

  Benito Raman stond in België bekend als een weliswaar talentvolle voetballer maar toch ook vooral een probleemjongen. In Duitsland, eerst bij Düsseldorf en nu bij Schalke, kwamen de jaren van verstand. "Het speelse zit nog in mij, maar met mate."

   

  "Ik ben rustiger geworden en heb de Duitse mentaliteit overgenomen. Iedereen wordt volwassen op zijn eigen manier. Ik heb daar gewoon wat langer over gedaan dan een Tielemans of Lukaku."

   

  "3 jaar geleden had niemand verwacht dat ik Rode Duivel zou worden. Mijn doel was om er op mijn 25e of 26e bij te zijn, maar het is dus een jaartje vroeger geworden. Na wat ik vorig jaar allemaal getoond heb, was mijn selectie misschien toch ook verdiend."

   

  "Dit is nog maar mijn 1e selectie en ik heb nog andere doelen voor ogen. Ik denk niet dat ik al aan mijn top zit. Ik hoop dat veel mensen uiteindelijk zullen moeten toegeven dat ik toch de juiste keuzes heb gemaakt."

  "Welk liedje ik zal zingen? Ik ken er maar 1 (haha)"

  Benito Raman dankt zijn reputatie van speelvogel en ongeleid projectiel onder meer aan een memorabel moment voor de Gentse spionkop, toen hij na een zege tegen KV Kortrijk de thuisfans ophitste met "Alle boeren zijn..." Binnenkort mag Raman opnieuw zingen, maar dan als ontgroening bij de Duivels.

   

  "Ik weet al wat ik ga zingen. Ik ken ook maar 1 liedje, hé", lacht Raman. "Nee, ik zal wellicht Het is een nacht zingen. Dat heb ik in Schalke ook gedaan."

  Tielemans: "Ik voel me nog geen ancien, maar..."

  Youri Tielemans is met zijn 22 jaar nog altijd een van de jongeren in de Belgische selectie, maar toch wordt hij door iedereen als een ancien beschouwd. "Ik voel me nog geen ancien, maar ik ben nu 3 jaar bij de Duivels en ik voel me steeds meer aanwezig in de ploeg."

   

  "Het gaat goed met mij én de ploeg in Leicester. Ik ben hier de voorbije maanden zeker gegroeid, zowel fysiek, mentaal als technisch. Het dure prijskaartje (Leicester betaalde 45 miljoen euro aan Monaco, red) trek ik mij niet aan. Dat is nu eenmaal de markt tegenwoordig."