Anderlecht ontslaat teammanager Van Handenhoven en perschef

  Gunther Van Handenhoven.

  Gunther Van Handenhoven (met bril).

  Anderlecht heeft op twee dagen tijd opnieuw drie werknemers de laan uitgestuurd. Na persverantwoordelijke Marie Verbeke nam de club vandaag afscheid van teammanager Gunther Van Handenhoven en een jonge materiaalman.

  Gunther Van Handenhoven breide na zijn voetbalcarrière bij onder meer AA Gent, Metz en Lokeren een verlengstuk aan zijn professionele leven bij paars-wit. Eerst als jeugdtrainer en sinds 2012 als teammanager. Die rol vertolkte hij ook dit seizoen onder speler/manager Vincent Kompany.

   

  Van Handenhoven lag als teammanager goed bij de spelers, maar de club zou niet tevreden geweest zijn over de manier waarop hij zijn praktische taken - zoals het regelen van bussen en hotels bijvoorbeeld - invulde. Zijn ontslag is bevestigd aan onze redactie.

   

  Gisteren raakte al bekend dat ook persverantwoordelijke Marie Verbeke bedankt is voor bewezen diensten. Zij was nog geen jaar in dienst, sinds november 2018. Ze wordt opgevolgd door David Steegen, die ook haar voorganger was. Ook materiaalman Simon Schoonjans loopt niet langer rond op Neerpede.