Liverpool verlost Markovic (ex-Anderlecht) uit zijn lijden: terug naar Servië

  " "

  In het voorjaar van 2018 zat de Serviër Markovic bij Anderlecht.

  Lazar Markovic (25) gaat opnieuw in eigen land voetballen. De Servische winger, die al jarenlang op een dood spoor zat bij Liverpool, tekende voor 3 jaar voor zijn jeugdclub Partizan Belgrado. Vorig jaar was hij nog een half seizoen actief bij Anderlecht.

  Markovic was transfervrij. De 22-voudige international maakte in de zomer van 2013 de overstap naar Benfica, waar Liverpool hem een jaar later voor 25 miljoen euro wegplukte. Wat volgde was evenwel een resem uitleenbeurten. Zo was hij van januari tot juni 2018 in het Astridpark aan de slag.

   

  Voorts was de Serviër een huurling in 2015-2016 bij Fenerbahçe, in 2016 bij Sporting Lissabon, in het voorjaar van 2017 bij Hull City en in het voorjaar van 2019 bij Fulham. Markovic had er zelf genoeg van en ook Liverpool wou van het zware contract af. Een terugkeer naar de heimat leek voor beide partijen de beste oplossing.