Kompany over zaak-Lukaku: "Geen diversiteit bij bonden, dat is het échte racisme"

  Romelu Lukaku en Vincent Kompany, dikke maatjes bij de Rode Duivels.

  Terwijl veel mensen met een beschuldigende vinger wijzen naar de fans van Cagliari die hun racisme tentoonspreidden tegenover Romelu Lukaku, ziet Vincent Kompany een andere wortel van het kwaad: "De mensen die de beslissingen moeten nemen, weten niet wat Romelu allemaal doormaakt."

  Sky Sports streek neer in Brussel en polste er bij Anderlecht-coach Vincent Kompany naar zijn gevoelens rond de oerwoudgeluiden die Romelu Lukaku moest verduren in de match tegen Cagliari.

   

  "Alles is terug te brengen tot de mensen die hierover beslissingen moeten nemen. Het is in deze organisaties dat de problemen liggen."

   

  "Het échte racisme is dat er in deze organisaties niemand is die écht begrijpt wat Romelu allemaal doormaakt. Ze zeggen allemaal hoe hij zich moet voelen en wat hij moet denken, maar je vindt er niemand die nog maar een fractie kan begrijpen wat Romelu heeft meegemaakt in zijn leven."

   

  "Als je kijkt wie er allemaal zetelt in de UEFA, FIFA of bij de Italiaanse of Engelse Liga, dan zie je dat er heel weinig diversiteit is. Als die diversiteit er niet is, kun je ook niet de juiste beslissingen nemen als het op straffen aankomt. Zo simpel is het."

  Als je kijkt wie er allemaal zetelt bij de UEFA, FIFA of Italiaanse of Engelse Liga, dan zie je dat er weinig diversiteit is.

  Vincent Kompany