Voetbalbond steunt Romelu Lukaku: "Racisme moet uit de voetbalwereld"

  De voetbalbond staat pal achter Romelu Lukaku.

  De voetbalbond staat pal achter Romelu Lukaku.

  De Belgische voetbalbond schaart zich achter Romelu Lukaku, die afgelopen weekend in Italië te maken kreeg met racistische spreekkoren. "We voelen ons mee aangesproken en zullen blijven strijden tegen racisme", zegt de bond, die jongeren oproept om discriminatie in het voetbal aan te pakken.

  "De KBVB staat als één man achter Romelu Lukaku na de racistische spreekkoren van afgelopen weekend tijdens Cagliari-Inter", klinkt het in een mededeling van de bond. "Wij versterken de boodschap die Lukaku via zijn eigen sociale media verspreidde en lanceren vandaag een oproep naar jongeren om samen te brainstormen over hoe we discriminatie en spreekkoren van de Belgische voetbalvelden kunnen weren."

   

  CEO Peter Bossaert: "Racisme is verwerpelijk. Dat we er in 2019 nog tegen moeten strijden, is erg triest. Maar we zullen het doen en blijven doen. Racisme moet uit de
  voetbalwereld, uit de stadions, uit de maatschappij."

   

  "Als onze spelers, zoals nu Romelu Lukaku, op een racistische manier worden geviseerd, dan voelen wij ons mede aangesproken. Wij vinden het belangrijk om onze steun uit te spreken en een duidelijk standpunt in te nemen tegen alle vormen van discriminatie en
  racisme op of naast het voetbalveld.”

  Romelu Lukaku werd in Cagliari het slachtoffer van racisme.

  Romelu Lukaku werd in Cagliari het slachtoffer van racisme.

  KBVB wil hulp van jongeren in strijd tegen racisme

  Vandaag lanceert de KBVB een hackathon voor meer diversiteit, in samenwerking met de vzw Route 2030. Concreet roept de voetbalbond jongeren tussen 16 en 25 jaar op om tijdens een hackathon in teams te brainstormen over hoe de KBVB discriminatie en spreekkoren uit het Belgische voetbal kan weren. De beste ideeën zullen mee vorm geven aan het beleidsplan 2020-2024 dat de KBVB momenteel uitwerkt.

   

  Jongeren die willen deelnemen, kunnen zich inschrijven op de website van de voetbalbond via deze link. Op het einde van de dag stellen ze hun ideeën voor aan een jury met gezichten uit de voetbalwereld en experten rond diversiteit en discriminatie. De winnaars krijgen tickets voor de matchen van de Rode Duivels en Red Flames en maken kans op een gesigneerd shirt.