Nieuwe motor brengt Verstappen in Monza op laatste startrij

  " "

  Max Verstappen wil revanche voor de ontgoocheling van Spa.

  Het zit Max Verstappen niet mee de laatste dagen. Vorige zondag ging de Nederlander van Red Bull er al in de eerste ronde uit in de Grote Prijs van België, zondag moet de F1-rijder helemaal achteraan van start gaan in Italië.

  Red Bull besliste om bij Verstappen het nieuwste type Honda-motor in de bolide te monteren. Red Bull heeft evenwel het maximaal toegelaten aantal motorwissels overschreden, waardoor Verstappen volgens de F1-regels teruggezet wordt naar de laatste startrij. De Fransman Pierre Gasly, intussen gedegradeerd van Red Bull naar Toro Rosso, ondergaat hetzelfde lot.

   

  Met de nieuwe krachtbron hoopt de nummer 3 van de WK-stand zich te revancheren voor de ontgoocheling van zondag in Spa. Na een contact met Kimi Räikkönen moest hij toen al meteen opgeven. Vorig jaar eindigde Verstappen 5e in Monza, zijn beste uitslag op Italiaanse bodem.