Verschaeren: "Tuurlijk ben ik onder de indruk, Eden Hazard is mijn idool"

  Yari Verschaeren kwam samen toe met Leander Dendoncker.

  Yari Verschaeren was de verrassing van de bondscoach in de selectie voor de EK-kwalificatieinterlands tegen San Marino en Schotland. De 18-jarige debutant mocht op zijn eerste dag meteen ook al de pers te woord staan. "Ik wil me deze week amuseren en vooral veel leren."

  Yari Verschaeren kreeg een lift naar Tubeke van Leander Dendoncker. "We hebben dezelfde manager dus ik ken hem een beetje", vertelde een timide Verschaeren. "Ik heb zelf wel mijn voorlopig rijbewijs, maar het was wel makkelijker om hier met iemand toe te komen. Hij heeft me gerustgesteld onderweg. Hij zei dat het allemaal toffe gasten waren."

   

  "Ik had ook al met Vincent Kompany en Nacer Chadli gepraat. Hun raad was om mezelf te zijn en me te amuseren. Dat is ook mijn plan. Deze week kan erg belangrijk zijn voor mijn ontwikkeling. Ik mag trainen met spelers van Europese topclubs."

   

  "Het is een prachtig gevoel om hier te zijn. Ik had het ook echt niet verwacht. En ik denk dat het voor andere mensen ook een verrassing was. Roberto Martinez heeft duidelijk over de mindere prestaties van Anderlecht heen gekeken. Hij heeft mij als individu geselecteerd."

   

  "Iedereen heeft me goed verwelkomd, maar ik ben onder de indruk. Dat is logisch. Ik ben nog maar 18. Of mijn idool hier speelt? Ja. Eden Hazard. Zijn techniek en zijn acties, dat is impressionant. Ik zal hem wel tips vragen, maar niet alleen aan hem. Hij is zeker niet de enige goede voetballer hier."

  Het interview met Verschaeren: