Nadal naar kwartfinales onder toezicht van "idool" Woods: "Betekent veel"

  Tiger Woods & Rafael Nadal

  Tiger Woods schreeuwde het uit na een subliem punt van Nadal.

  Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de kwartfinales op de US Open na winst tegen de Kroaat Marin Cilic. En dat onder toeziend oog van Tiger Woods. De twee kennen elkaar al langer. "Hij is een geweldige inspiratie voor mij", klinkt het bij Nadal.

  Rafael Nadal en Tiger Woods kennen elkaar al lang en het wederzijds respect is groot. Woods, die over de jaren heen al meermaals kwam kijken naar de Spanjaard op de US Open, keek gisteren toe hoe Nadal zich naar de kwartfinales mepte. Maar ook Nadal is een grote fan en is bij momenten van de partij op de golftoernooien van Woods.

   

  Na zijn zege tegen Cilic werd Nadal op het court gevraagd naar zijn band met Woods. "Het is altijd speciaal om voor Tiger te spelen", klinkt het. "Ik heb altijd gezegd dat ik geen idolen heb, maar als ik er een had, zou ik zeggen dat hij het is. Hij is een geweldige inspiratie voor mij."

   

  "Het betekent veel dat hij hier komt om me aan te moedigen. Om zo vaak met hem in contact te komen, is iets waar ik heel blij mee ben. Ik hoop dat we op een dag samen kunnen tennissen en golfen."

   

  "Ik probeer om hem altijd te volgen, elk shot doorheen het jaar. Hij is een legende in zijn sport en een van de grootste sportmannen aller tijden", aldus Nadal.

  Het sublieme punt van Nadal

  De uitbundige reactie van de twee

  2006: Nadal vergezelt Woods tijdens een toernooi in Shanghai

  2015: Woods te gast bij de partij van Nadal in de US Open

  2017: Nadal trekt naar de Bahama's om Woods aan te moedigen bij zijn comeback

  2017: Woods opnieuw te gast bij de partij van Nadal in de US Open

  2019: Woods gaat uit z'n dak voor Nadal, alweer tijdens de US Open

  Nadal en Woods voor de wedstrijd